De nieuwe directie van Balk Shipyard op Urk met Ronald Frijling, Melvin van Campenhout en Daan Balk (vlnr)
Volledig scherm
De nieuwe directie van Balk Shipyard op Urk met Ronald Frijling, Melvin van Campenhout en Daan Balk (vlnr) © Balk Shipyard

Balk Shipyard op Urk breidt directie uit

Balk Shipyard op Urk heeft de directie uitgebreid. Sinds deze week is Melvin van Campenhout aangesteld als operationeel directeur bij de goed draaiende scheepswerf, waar onder meer miljoenen kostende luxe jachten worden omgebouwd.

Van Campenhout heeft de opdracht gekregen om Balk Shipyard te brengen naar een nog meer projectgerichte organisatie. De nieuwe directeur heeft jarenlange managementervaring in de technische en maritieme sector.  De directie bestaat verder uit financieel directeur Ronald Frijling en algemeen directeur Daan Balk. Hij gaat zich door de komst van Van Campenhout vooral bezighouden met sales en marketing.

Groei

Balk Shipyard heeft de wind in de zeilen. Zeker sinds het bedrijf zich meer is gaan toeleggen op de ombouw van luxe jachten, vertelde Daan Balk eind vorig jaar aan De Stentor. De scheepswerf groeit uit zijn jasje op de huidige plek in de haven van Urk. 

De algemeen directeur is dan ook een van de kartrekkers van de nieuwe Maritieme Servicehaven. Er zijn vergaande plannen om die in het IJsselmeer bij Urk aan te leggen. Het moet de maritieme sector een impuls geven en levert naar verwachting 400 nieuwe banen op.

Flevoland