De sluis op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand.
Volledig scherm
PREMIUM
De sluis op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. © Shutterstock

Bedrijven Urk blokkeren op laatste moment akkoord over bredere sluis Afsluitdijk: ‘Not amused’

Een ‘klein groepje’ bedrijven uit Urk blokkeert op het allerlaatste moment een akkoord over verbreding van de sluis Kornwerderzand in de Afsluitdijk. Zij vinden de bijdrage die zij moeten betalen aan de bouwkosten (totale investering: 180 miljoen euro) te hoog.

25 reacties

 • Ronald van der Valk

  3 maanden geleden
  Als de overheid betaalt, dan staat daar eigenlijk dat de burger betaalt. Gewoon u en uw eigen buurman dus. Maar enkele Urker kruideniers vinden dat ze het over een langere periode mogen uitsmeren. Dat wil ik ook wel als ik een haring koop. Heren ondernemers: als u wilt dat de burger uw investering (gedeeltelijk) betaalt, laat de burger dan ook (gedeeltelijk) mee delen in uw opbrengst. Dit is gewoon een ondernemersrisico.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @ Henk Koops,deze Julianasluis is voor schepen tot 90 meter lang en 11 meter breed. Geen klein sluisje dus.
 • Henk Koops

  4 maanden geleden
  @ A Eggerding Meneer u wilt een sluis in de afsluitdijk toch niet vergelijken met een sluisje (klein belang) in Gouda, dit is van landsbelang, en daar en hangen wel even andere kostenplaatjes aan! En ja, Ik vind dat de overheid dit op zich moet nemen!!
 • A. Kooi

  4 maanden geleden
  Woon in Kampen en zie die prachtige Kotters liggen rijp voor de sloop maar nog lang niet versleten.dat doet mij pijn aan de ogen dus ik kan die Urkers wel begrijpen.jaren lang vernederd en gepest dan krijg je dit.
 • Dikkie Knecht

  4 maanden geleden
  Tja kan ze geen ongelijk geven. De een na de ander stopt met zn kotter om te vissen omdat dit hun onmogelijk wordt gemaakt.