Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen en broodjes voor de familie Boukhizzou. Elders in huis staan meer boeketten. © Herre Stegenga

Bloemen voor moeder van belaagde Soufyan: ‘Urkers zijn goede mensen’

videoDe woonkamer en keuken staan vol met bloemen. Een bezorger komt een grote doos met luxe broodjes brengen. ‘Veel liefs van Julia’, staat op het begeleidende briefje. Urk heeft de armen liefdevol om de familie Boukhizzou geslagen, die maandag werd belaagd door boze jongeren. 

Aan aandacht geen gebrek na de rellen van maandagavond. ,,Gisteren de hele dag bezoek’’, zegt Saïd Boukhizzou. En wat vindt hij van de inzameling voor zijn gezin? Hij kijkt verbaasd, welke inzameling? Hij hoort het aan en laat zich dan verbaasd in de bank zakken. ,,Urkers zijn top’’, verzucht hij. ,,De meesten dan’’. 

  1. ‘Oude rot-kotter’ van Amsterdammer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmeester

    ‘Oude rot-kot­ter’ van Amsterdam­mer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmees­ter

    ,,Wat een vieze, oude rot-kotter.’’ Toeschouwer Klaas Post uit Urk windt er geen doekjes om. Hij is vooral kwaad om het voorval vanmiddag waarbij een oude, houten kotter gezonken is in het IJsselmeer. Post vaart regelmatig met zijn snelle boten uit voor schippers in nood, en dat deze boot het niet zou overleven hadden Post en de havenmeester direct al gezien. De eigenaar van de boot en zijn hond zijn gered, maar inmiddels zijn ze spoorloos. En hij heeft nog steeds geen liggeld betaald.

Flevoland