Volledig scherm
Politie en brandweer bij de kotter. © GinoPress

Brand bij werkzaamheden in Urker kotter

Bij renovatiewerkzaamheden in de Urker kotter PH63 is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Daarbij ademden enkele personeelsleden rook in. Zij zijn daarvoor onderzocht in de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De brand brak even na 2 uur uit in het visruim van de kotter, die gerenoveerd wordt in de haven op Urk. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet duidelijk. De brandweer wist de brand snel te blussen en heeft het schip geventileerd. Het personeel aan boord had ook een bluspoging gedaan.

Alle personen aan boord konden zich tijdig in veiligheid brengen, maar zijn er wel een paar op rook-inhalatie nagekeken. 

  1. Hoe een levensgevaarlijke drugsdumping in Eindhovense woonwijk naar Urk leidt
    PREMIUM
    video

    Hoe een levensge­vaar­lij­ke drugsdum­ping in Eindhoven­se woonwijk naar Urk leidt

    Twee vrachtwagentjes vol met vaten giftig drugsafval zijn in oktober gedumpt in een dichtbevolkte woonwijk in Eindhoven. Vrijgekomen zoutzuurgas zorgt voor evacuaties en onrust in de wijk. De wagens zijn op Urk volgeladen, blijkt uit beveiligingsbeelden die zijn vertoond in Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag. Hoe een levensgevaarlijke dumping van drugs-chemicaliën leidt naar een bedrijfspand op het Urker bedrijventerrein.

Flevoland