Volledig scherm
Politie en brandweer bij de kotter. © GinoPress

Brand bij werkzaamheden in Urker kotter

Bij renovatiewerkzaamheden in de Urker kotter PH63 is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Daarbij ademden enkele personeelsleden rook in. Zij zijn daarvoor onderzocht in de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De brand brak even na 2 uur uit in het visruim van de kotter, die gerenoveerd wordt in de haven op Urk. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet duidelijk. De brandweer wist de brand snel te blussen en heeft het schip geventileerd. Het personeel aan boord had ook een bluspoging gedaan.

Alle personen aan boord konden zich tijdig in veiligheid brengen, maar zijn er wel een paar op rook-inhalatie nagekeken. 

  1. ‘Oude rot-kotter’ van Amsterdammer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmeester

    ‘Oude rot-kot­ter’ van Amsterdam­mer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmees­ter

    ,,Wat een vieze, oude rot-kotter.’’ Toeschouwer Klaas Post uit Urk windt er geen doekjes om. Hij is vooral kwaad om het voorval vanmiddag waarbij een oude, houten kotter gezonken is in het IJsselmeer. Post vaart regelmatig met zijn snelle boten uit voor schippers in nood, en dat deze boot het niet zou overleven hadden Post en de havenmeester direct al gezien. De eigenaar van de boot en zijn hond zijn gered, maar inmiddels zijn ze spoorloos. En hij heeft nog steeds geen liggeld betaald.

Flevoland