Brievenbus aan de woning is ontploft op Urk.
Volledig scherm
Brievenbus aan de woning is ontploft op Urk. © Wijkagenten Urk

Brievenbus ontploft bij woning op Urk: Bewoners slapen rustig door

Vuurwerk is vermoedelijk de oorzaak van een ontplofte brievenbus afgelopen nacht op Urk. Aan de Kleine Fok is veel schade aangericht aan een woning en een geparkeerde auto. De bewoners hebben niets gehoord en ontdekten de schade de volgende ochtend.

10 reacties

 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  evert koekkoek Super ironisch weer, ik heb hier niemand voor dom uitgemaakt. En ik heb met feiten laten zien dat, inderdaad, ik op dit punt gewoon gelijk heb (of je moet van mening zijn dat de overheid het NAP peil verkeerd heeft, wat prima is, maar niet mijn schuld). Zoek het op op de map die ik heb benoemd, nogmaals ik geef steeds argumenten. Jij gaat, net als nu, weer op de man spelen. Wat niet alleen ironisch is, maar ook gewoon erg jammer weer. Probeer eens een discussie te voeren! Groetjes
 • evert koekkoek

  3 maanden geleden
  @J Visser, heel herkenbaar deze stompzinnige reactie van Daniel de Boer. Anderen voor dom uitmaken en doen alsof hij de wijsheid in pacht heeft. Deze man is in alles gefrustreerd, hij voelt zich voortdurend anderen beschuldigd, want hij en hij alleen spreekt de waarheid. Hij voelt zich boven iedereen en alles verheven. Vreemd dat de Stentor deze man nog steeds een podium gunt. Hij heeft nog nooit op inhoud gereageerd, ook nu niet. Het gaat om vuurwerk in een brievenbus en niet over zeeniveau.
 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  J Visser Ik heb toch nooit iets gezegd over jouw overgrootvader? Letterlijk niemand vroeg je daarom. Je kan prima je boerderij op een terp/verhoging bouwen en je koeien inderdaad op dit net-onder-zeeniveau liggende stuk laten grazen, wie weet wat de reden is dat jouw overgrootopa dat kon (dat is niet deel van het onderzoek). Feit is dat pas na de inpoldering, de bebouwing van deze wijk begon, waarbij dus nog steeds 80% onder zeeniveau ligt, dit huis = In urk, niet op. Klaar nu.
 • J Visser

  3 maanden geleden
  Laat maar zitten Daniël. Mijn overgrootvader had zijn boerderij al voor de inpoldering OP het Top staan. Maak jij ondertussen je eigen waarheid maar.
 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  J Visser Niet waar, je kan zelf de mappen erbij halen van het oude eiland en de inpolderingsgebieden. Ook kun je de AHN viewer raadplegen, die een prima interactieve map heeft, waarop te zien zal zijn dat deze woning 0,01/0,17 meter onder zeeniveau ligt. Wat een belachelijke beschuldigingen weer dus, stop eens met het doen alsof iemand anders niet de waarheid in pacht kan hebben. Ik weet genoeg over jullie ''prachtige'' geschiedenis. Kom eens met tegenargumenten of feiten, tot die tijd: in Urk.