Volledig scherm
De Urkerbrug op Urk. © Freddy Schinkel

Bruggen blijven dicht tijdens lunch op Urk

Een openstaande brug hindert de kostganger op Urk vanaf januari niet meer. Dat hebben de gemeente en provincie Flevoland afgesproken. Om 12.45 en 13.45 uur blijven de Urkerbrug en Arie de Witbrug een half uur lang gesloten.

De middaglunch - ‘de kost’ - is een belangrijke traditie op Urk. Veel werknemers gaan vanaf het industrieterrein naar huis om te eten. Dit zorgt voor drukte op de bruggen over de Urkervaart. Als zij dan ook nog omhoog moeten voor de scheepvaart, ontstaan er lange files.

Er komt een derde brug over de Urkervaart. Als deze is geopend wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Wellicht is de sluiting dan niet meer nodig om het verkeer in goede banen te leiden.

  1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

    Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

    De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.

Flevoland