Volledig scherm
De Urkerbrug op Urk. © Freddy Schinkel

Bruggen blijven dicht tijdens lunch op Urk

Een openstaande brug hindert de kostganger op Urk vanaf januari niet meer. Dat hebben de gemeente en provincie Flevoland afgesproken. Om 12.45 en 13.45 uur blijven de Urkerbrug en Arie de Witbrug een half uur lang gesloten.

De middaglunch - ‘de kost’ - is een belangrijke traditie op Urk. Veel werknemers gaan vanaf het industrieterrein naar huis om te eten. Dit zorgt voor drukte op de bruggen over de Urkervaart. Als zij dan ook nog omhoog moeten voor de scheepvaart, ontstaan er lange files.

Er komt een derde brug over de Urkervaart. Als deze is geopend wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Wellicht is de sluiting dan niet meer nodig om het verkeer in goede banen te leiden.

  1. Hoe een levensgevaarlijke drugsdumping in Eindhovense woonwijk naar Urk leidt
    PREMIUM
    video

    Hoe een levensge­vaar­lij­ke drugsdum­ping in Eindhoven­se woonwijk naar Urk leidt

    Twee vrachtwagentjes vol met vaten giftig drugsafval zijn in oktober gedumpt in een dichtbevolkte woonwijk in Eindhoven. Vrijgekomen zoutzuurgas zorgt voor evacuaties en onrust in de wijk. De wagens zijn op Urk volgeladen, blijkt uit beveiligingsbeelden die zijn vertoond in Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag. Hoe een levensgevaarlijke dumping van drugs-chemicaliën leidt naar een bedrijfspand op het Urker bedrijventerrein.

Flevoland