Volledig scherm
Burgemeester Pieter van Maaren. © Foto Freddy Schinkel

Burgemeester Pieter van Maaren (55) verruilt Urk voor Zaltbommel

Burgemeester Pieter van Maaren (55) van Urk vertrekt en wordt burgemeester van Zaltbommel. Dat is zojuist door de gemeenteraad in de Gelderse gemeente bekendgemaakt. Van Maaren was vanaf 2012 burgemeester op Urk.

De gemeenteraad van Zaltbommel heeft in een raadsvergadering haar voorkeur uitgesproken. De verwachting is dat Van Maaren (CDA) in september wordt beëdigd als burgemeester van de Gelderse gemeente. Hij is nu nog burgemeester van Urk en een van de dertig kandidaten die reageerden op de vacature voor het ambt van burgemeester in Zaltbommel. 

Van Maaren heeft veel bestuurlijke en politieke ervaring onder meer als burgemeester van Urk, als raadslid en fractievoorzitter van het CDA in de gemeente De Bilt en hij vervulde diverse functies bij de Provincie Utrecht. Van Maaren is gehuwd en heeft 4 kinderen.

De vertrouwenscommissie in Zaltbommel heeft de afgelopen maanden de voordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad in maart 2019 vaststelde. Belangrijke basiseigenschappen als integer, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig zijn daarin meegenomen. De raad denkt zo'n iemand met Van Maaren te hebben gevonden.

Van Maaren laat weten ‘dankbaar, blij en trots te zijn’ en noemt het grote eer dat de raad van Zaltbommel hem heeft voorgedragen. Intentie is om hem op 19 september te beëdigen. ,,Tot die tijd blijf ik mij met verve en elan inzetten voor Urk.”

Flevoland