Burgemeester roept Urkers in videoboodschap op om saamhorigheid te tonen

videoIneke Bakker, waarnemend burgemeester van Urk, roept in een videoboodschap Urkers nog eens extra op om in deze ‘vreemde dagen’ naar elkaar om te kijken en saamhorigheid te tonen. 

,,We hebben te maken met een ongekende crisis, waarbij we elkaar zoveel mogelijk moeten steunen. Ik roep u op om samen met mij deze crisis te lijf te gaan. Het is een crisis die enerzijds vraagt om niet teveel contacten te hebben maar tegelijkertijd ook om saamhorigheid te tonen. Ik weet dat de Urker gemeenschap een gemeenschap is die naar elkaar omziet, maar dat wil ik nu toch nog eens benadrukken. Ik doe een beroep op u om naar uw naasten om te kijken.’’

In de videoboodschap staat Bakker stil bij alle maatregelen die er genomen zijn vanuit de regering om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook sluit ze niet uit dat er nog meer maatregelen zullen volgen.

Ze wijst er ook op dat het gemeentehuis van Urk openblijft, maar raadt mensen wel aan zoveel mogelijk telefonisch of per mail met de gemeente in contact te komen. 

Het gemeentehuis op Urk.
Volledig scherm
Het gemeentehuis op Urk. © Google Streetview

Flevoland