Cees van den Bos, burgemeester van Urk.
Volledig scherm
Cees van den Bos, burgemeester van Urk. © Foto Freddy Schinkel

Burgemeester Van den Bos volgende week weer aan het werk op Urk na ziekte

Burgemeester Cees van den Bos hervat volgende week weer zijn werk op Urk. Van den Bos, die een jaar terug naar Urk kwam, was de afgelopen drie maanden afwezig in verband met ziekte. De burgervader testte in een roerig eerste jaar op Urk positief op corona en liep korte tijd daarna ook een longontsteking op.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Brandbrief vanaf Urk over saneringsregeling visserij: ‘Duwt kleine familiebedrijven in faillissement’
  PREMIUM
  2

  Brandbrief vanaf Urk over sanerings­re­ge­ling visserij: ‘Duwt kleine familiebe­drij­ven in faillisse­ment’

  De saneringsregeling voor de visserij die is ingesteld naar aanleiding van de Brexit, zorgt voor onrust op Urk. Er zou sprake zijn van ‘halve compensatie’, die vissers die gebruikmaken van de regeling met een restschuld achterlaat en mogelijk zelfs in een faillissement drukt. De Urkse fracties van ChristenUnie (CU) en CDA hebben daarom een brandbrief gestuurd naar hun collega’s in de Tweede Kamer. Ze willen een bredere regeling en vooral: betere compensatie.