Volledig scherm
PREMIUM
Pieter van Maaren vertrekt na 7 jaar uit Urk en wordt burgemeester in Zaltbommel. ,,Ik heb mij langdurig aan Urk verbonden, en Urk aan mij. Maar dit zie ik als een mooie stap.” © Wilbert Bijzitter

Burgemeester Van Maaren verlaat Urk: ‘De dynamiek hier heb ik nooit als belastend ervaren’

Burgemeester Pieter van Maaren (55) verruilt na zeven jaar Urk in voor de Gelderse gemeente Zaltbommel. De gemeenteraad daar droeg hem gisteravond voor, en medio september krijgt de CDA’er de ambtsketting omgehangen. Van Maaren genoot van ‘de dynamiek van Urk.’ ,,Ik heb zaken meegemaakt, die aan een burgemeester in een andere gemeente van 20.000 inwoners voorbij gaan.”

Van Maaren groeide op in Heukelum, dat niet ver van Zaltbommel ligt. Het is een van de redenen dat de huidige burgemeester nu kiest voor een terugkeer naar Gelderland. Die gedachte speelde al langer door zijn hoofd, geeft hij toe. ,,Nadat ik een eerste termijn van zes jaar als burgemeester op Urk heb volbracht, voel ik me nu vrij deze stap te zetten. Op een gegeven moment denk ik ook dat dat goed is. En nu draag ik graag het stokje over.”

Flevoland