Burgemeester Cees van den Bos van Urk.
Volledig scherm
Burgemeester Cees van den Bos van Urk. © ANP

Burgemeester van Urk heeft corona: ‘Dit is geen gewoon griepje’

Burgemeester Cees van den Bos van Urk heeft het coronavirus opgelopen. Zijn positieve testuitslag is gisteren naar voren gekomen. ‘Ik ben er flink ziek van’, laat burgemeester Van den Bos weten.

4 reacties

 • ronald robbertsen

  2 jaar geleden
  Het is niet hetzelfde als een " griepje " maar hij is wel gewoon aan het werk vanuit huis.... Dan valt het toch wel weer mee......ik heb wel een zware griep gehad en kon toen helemaal niks anders dan op bed liggen en slapen! Bewijst ook maar weer dat het gelukkig niet dodelijker is dan de griep. Wanneer worden de mensen toch eens wakker en stoppen we met deze poppenkast..
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Valt nu eindelijk ook in Urk het corona- kwartje? Het wordt tijd.
 • Marcel Bekhof

  2 jaar geleden
  Gaan ze nu op Urk het hele Corona gebeuren wél serieus nemen nu de Burgervader is getroffen?
 • Peter Kok

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd om daar op Urk maar eens streng in te grijpen. Want daar houden ze zich het minst aan de coronaregels. Ik hoorde zelfs dat daar de cafés al weer helemaal open waren. Volgens de WHO zijn er nu mogelijk nieuwe mutantvirussen waar de bestaande vaccins niet tegen helpen. Wappiegedrag werkt het ontstaan van dergelijke nieuwe varianten in de hand en zal uiteindelijk leiden tot een veel langere lockdown, bedrijfssluitingen, doden, depressies en zelfmoordgevallen.
 1. De opa van Riekelt Snoek uit Urk speelde een cruciale rol tijdens de watersnoodramp: ‘Mensen helpen zat in zijn genen’
  PREMIUM

  De opa van Riekelt Snoek uit Urk speelde een cruciale rol tijdens de watersnood­ramp: ‘Mensen helpen zat in zijn genen’

  Toen zijn opa op 1 februari 1953 hoorde dat een deel van Zeeland onder water stond, aarzelde hij geen moment. Hessel Snoek zette met de UK141 koers naar het rampgebied, net als veel andere Urker vissers. Twee weken speelde de kotter een cruciale rol in de hulpverlening. Kleinzoon Riekelt (41) dook in deze bijzondere familiegeschiedenis en stelde een expositie samen over de rol die de Urkers destijds speelden. ,,Een enorme zelfopoffering.’’