Cees van den Bos, de nieuwe burgemeester van Urk.
Volledig scherm
Cees van den Bos, de nieuwe burgemeester van Urk. © Ernesta Verburg

Cees van den Bos (SGP) uit Zeeland nieuwe burgemeester van Urk: ‘Ik heb wat met de mentaliteit’

UpdateCees van den Bos uit Bruinisse (Zeeland) wordt de nieuwe burgemeester van Urk. Dat heeft voorzitter Meindert Bakker van de vertrouwenscommissie vanavond bekend gemaakt na een besloten vergadering van de gemeenteraad. Van den Bos (39) is nu nog wethouder van Schouwen-Duiveland.

 1. Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierschalen lopen’’

  Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierscha­len lopen’’

  De Urker SGP-wethouder Geert Post (54) verzweeg voor zijn collega’s in de Urker gemeenteraad dat hij in maart een eigen bedrijf oprichtte. Sinds begin vorig jaar werkt hij ook voor het transportbedrijf van zijn zoon. De zoon werd vorige week opgepakt voor smokkel van drugs. Post mag burgemeester en fractievoorzitters op Urk vanavond uitleggen waarom niet. Heeft de SGP’er nog een politieke toekomst? ,,Het wordt heel erg eierschalen lopen.’’
 2. Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer
  PREMIUM

  Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer

  De vrachtwagenchauffeur (32) uit Urk die is aangehouden in de haven van het Franse Calais, had 419 kilo harddrugs bij zich. Hij is eigenaar van transportbedrijf JP Trans Urk en zoon van Urker wethouder Geert Post (54). Zijn vader is naast wethouder ook vervoersmanager bij de Urker transporteur. ,,Mijn zoon en ik zijn hier niet bij betrokken”, zegt een geschrokken Geert Post.

Flevoland