De aangekondigde invasie van Urk bleef uit, jongeren vergeefs op jacht naar spanning

videoDe op social media aangekondigde Marokkaanse invasie van Urk bleef uit vanavond. De politie controleerde op de invalswegen naar het dorp vele tientallen voertuigen. Vier personen werden aangehouden, 35 auto's moesten rechtsomkeert maken. Op Urk zelf gingen vele tientallen jongeren vergeefs op jacht naar wat spanning en sensatie.

Het zou, zo werd geroepen op de Instagrams, Snapchats en Facebookgroepen, gaan gebeuren bij het Westgat, een doods hoekje van het bedrijventerrein aan de rand van Urk. Om 19.00 uur ’s avonds zouden honderden boze Marokkanen vanuit het hele land de laffe aanval op de Urker familie Boukhizzou-en vooral moeder en dochter- komen wreken. Want, zo is de idee, van moeders blijf je af. Het zou een slagveld worden, eentje waarbij die ‘racistische Urkers’ een stevig lesje geleerd zou worden. Dorp, burgemeester en politie zetten zich daarom schrap. Urkers zijn kopschuw voor media, namen houden ze voor zichzelf.

 1. Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk
  PREMIUM
  update + video

  Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk

  Met de overdracht van een landelijk ontwikkeld nieuw grootwatertransportsysteem heeft de brandweer van Veiligheidsregio Flevoland een heuse primeur te pakken. Het is de beloning voor de voortrekkersrol die Flevoland vervulde in het proces. Afgelopen zaterdag droeg Brandweer Nederland via een symbolische sleuteloverdracht het systeem over. Korps Urk gaf meteen een indrukwekkende demonstratie.
 2. Minister Schouten wil af van verbod op pulsvisserij en stapt naar Europees Hof: ‘Dit is onrecht’
  Update

  Minister Schouten wil af van verbod op pulsvisse­rij en stapt naar Europees Hof: ‘Dit is onrecht’

  Nederland heeft bij het Europees Hof van Justitie een verzoek ingediend om het verbod op pulsvisserij van tafel te krijgen. Volgens Minister Carola Schouten van Landbouw is dit verbod niet op de juiste manier tot stand gekomen, schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. De Nederlandse Vissersbond, gevestigd op Urk, noemt de stap logisch en spreekt nog maar eens de irritatie en verbazing uit over het verbod.

Flevoland