Derde brand in bijna drie jaar bij pizzeria op Urk

VIDEOPizzeria en grillroom La Cassa op Urk is vanmiddag ontruimd vanwege brand. Het is de derde keer in bijna drie jaar tijd dat er brand is uitgebroken in de horecatent.

De brand brak tegen 14.35 uur uit op de zolderverdieping van de pizzeria. ,,De brand was redelijk vlot onder controle. Het pand is even ontruimd geweest en er vielen geen gewonden’’, aldus voorlichter Andrea van der Wouden namens de brandweer Flevoland. Om de brand goed te kunnen blussen gingen brandweerlieden het dak op en werden enkele dakpannen verplaatst om goed bij de brandhaard te komen.

De brandweer schaalde al snel op naar een ‘middel brand’ ,,Wij hebben voornamelijk opgeschaald omdat de brand woedde in het oude deel van Urk. De bebouwing zit daar dicht op elkaar’’, aldus Van der Wouden.

Van der Wouden laat weten dat de brand hoogstwaarschijnlijk bij de cv-ketel is begonnen. Hoe de brand daar kon ontstaan is onbekend.

Eerdere branden

De pizzazaak werd in het verleden al eens eerder getroffen door een tweetal branden. In juni 2018 brak een brand uit, waarna het pand zo’n twee maanden dicht ging. In augustus 2017 brak ook al eens brand uit, toen in de keuken. De hele begane grond werd door de brand verwoest en vanwege de rookontwikkeling werden omliggende woningen ontruimd. De zaak bleef toen ook zo’n twee maanden dicht.

De brandweer ging het dak van pizzeria La Cassa op Urk op om goed bij de brandhaard te komen.
Volledig scherm
De brandweer ging het dak van pizzeria La Cassa op Urk op om goed bij de brandhaard te komen. © Ginopress

Flevoland