Screenshot uit video van rellen op Urk.
Volledig scherm
Screenshot uit video van rellen op Urk. © Screenshot

Dit is wat we tot nu toe weten over de rellen op Urk

video'sEen woedende menigte, gooien met vuurwerk en meerdere brandstichtingen. Een jongerenruzie op Urk liep maandagavond compleet uit de hand. Een dag later was er opnieuw veel dreiging en werden meerdere personen opgepakt. Dit is wat we tot nu toe weten over de rellen in het vissersdorp.

 1. Beduidend minder kerkgangers in Staphorst dan vorige week (maar wel meer dan 30), druk op Urk
  PREMIUM
  Update + Video

  Beduidend minder kerkgan­gers in Staphorst dan vorige week (maar wel meer dan 30), druk op Urk

  De in opspraak geraakte Hersteld Hervormde gemeente in Staphorst liet vandaag ‘beduidend’ minder bezoekers toe tijdens de drie kerkdiensten. Vanochtend kwamen de gelovigen bijeen voor de eerste dienst van deze zondag. Naar schatting zaten er ruim 100 mensen in de Staphorster kerk, dat waren er veel minder dan in de Jachin Boazkerk bijeen kwamen op het eveneens gelovige Urk.
 2. Matthias uit Gent woonde een half jaar op Urk: ‘Incest, drugs, geloofstwijfel, alles werd me toevertrouwd’
  PREMIUM
  aanrader

  Matthias uit Gent woonde een half jaar op Urk: ‘Incest, drugs, ge­loofstwij­fel, alles werd me toever­trouwd’

  Een half jaar op Urk wonen, je onderdompelen in die gemeenschap, kotsmisselijk een week vissen snijden en binnenhalen op een viskotter op de Noordzee en in die week tien uur slapen; de Belgische schrijver Matthias Declercq (35) deed het. Hij schreef het boek De ontdekking van Urk, dat kanten van Urk laat zien die zelfs Urkers niet eens zagen. ,,Man, je hebt me mijn eigen dorp getoond”, appte een Urker hem.

Flevoland