Volledig scherm
De man werd zaterdagmiddag uit het water gehaald © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Dode man die uit Waal werd gehaald is vermiste matroos

De politie heeft zaterdagmiddag het lichaam van de vermiste matroos uit de Waal gehaald bij Zaltbommel en Hurwenen. Op 2 augustus sloeg hij overboord van een schip op de rivier. De schipper - een inwoner van Urk - gaf zijn bemanningslid vrijdag op als vermist. 

De matroos werd niet meer gezien door zijn collega’s nadat het schip waarmee hij voer de sluis van St. Andries passeerde. Hulpdiensten zochten die middag met man en macht vanaf het water, de wal en vanuit de lucht, maar konden hem niet vinden. Ook daarna was er nog geen spoor van de man ontdekt. Maandag deelde de politie een foto van de man en ook een foto van zijn tatoeage op zijn linkerbovenarm.

Het lichaam werd zaterdagmiddag rond 14.30 uur uit de Waal gehaald door de politie. Na onderzoek in Elst bleek dat het de vermiste matroos bleek te zijn. ,,Wij wensen de nabestaande veel sterkte met dit verlies”, laat de politie weten.

Volledig scherm
De matroos die wordt vermist (links) en zijn tatoeage (rechts) © Politie Bommelerwaard
  1. ‘Oude rot-kotter’ van Amsterdammer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmeester

    ‘Oude rot-kot­ter’ van Amsterdam­mer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmees­ter

    ,,Wat een vieze, oude rot-kotter.’’ Toeschouwer Klaas Post uit Urk windt er geen doekjes om. Hij is vooral kwaad om het voorval vanmiddag waarbij een oude, houten kotter gezonken is in het IJsselmeer. Post vaart regelmatig met zijn snelle boten uit voor schippers in nood, en dat deze boot het niet zou overleven hadden Post en de havenmeester direct al gezien. De eigenaar van de boot en zijn hond zijn gered, maar inmiddels zijn ze spoorloos. En hij heeft nog steeds geen liggeld betaald.

Flevoland