Volledig scherm
De vierde editie van de Obstacle Challenge, vorig jaar op Urk. © Foto Freddy Schinkel

Donkere wolken boven Obstacle Challenge Urk


Het is nog maar de vraag of de vijfde Obstacle Challenge op Urk deze zomer doorgaat. Het lukt de organisatie maar niet om de begroting rond te krijgen.   

Een gat van 2000 euro, daar gaat het om. Het tekort is ontstaan door het wegvallen van sponsors, zegt voorzitter Jacob Hoekstra van stichting The Obstacle Challenge Urk. Dat bedrag moet toch te vinden zijn, zou je zeggen. Maar de organisatie blijft maar zoeken. ,,Het gaat moeizaam, we zijn er al sinds december mee bezig.’’ Het verhogen van tickets is geen optie, aldus Hoekstra. ,,We willen het laagdrempelig houden. Ons doel is om een grote groep mensen te laten zien hoe leuk het is om te sporten’’. 

Komt het geld er niet dan gaat de Obstacle Challenge niet door. Hoekstra: ,,We hadden onszelf tot 15 maart gegeven om de begroting rond te krijgen. Daar hebben we nu 16 april van gemaakt. We blijven onvermoeibaar verder zoeken naar sponsors.’’ Het sportevenement staat gepland voor 6 april. Er is plek voor 250 deelnemers.  

  1. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
    PREMIUM

    Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

    Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland