De Sionkerk op Urk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sionkerk op Urk. © Freddy Schinkel

Doodsbedreigingen voor drukbezochte Urker kerk: ‘Wij zijn zeker geen wappies’

De Sionkerk op Urk heeft doodsbedreigingen gekregen nadat naar buiten is gekomen dat de kerk de coronaregels loslaat en een dienst heeft gehouden in een bijna volle kerk. Het massale kerkbezoek is volgens woordvoerder Hessel Snoek van de Gereformeerde Gemeente Sionkerk een eigen proef. Volgens hem kan dat goed op Urk vanwege het teruglopende aantal coronabesmettingen daar.

8 reacties

 • Thea Breukelman

  4 maanden geleden
  Zijn al deze mensen ook zo dapper dat als ze wel erg ziek worden, niet in het ziekenhuis en op de IC behandeld willen worden? 2
 • R Nijhuis

  4 maanden geleden
  Natuurlijk zijn jullie wappies. Als jullie denken dat jullie god alles wel regelt, dan ook graag alle inmiddels ontvangen overheidssteun mbt corona, terugstorten en dan declareer je dat maar bij de heer, dat regelt hij dan ook wel. Zie ook af van de zorg die jullie covidpatienten krijgen, want het is toch allemaal door de heer bepaald? Schei tot asjeblieft uit met dat waanzinnige gedoe!
 • Jaap Postma

  4 maanden geleden
  Tja, vanuit hun standpunt geredeneerd hebben ze gelijk. En dat is het probleem: ze redeneren alleen vanuit hun eigen standpunt. Inderdaad, wat is het verschil met het Museumplein? Bijkomend probleem is dat ze hiermee een heel naar etiketje plakken op de 99% kerkgangers die zich wel netjes aan de regels houden.
 • Jan Visser

  4 maanden geleden
  Ik geef ze groot gelijk. Laat ieder eerst naar zichzelf kijken. Hoeveel mensen werken er nog thuis??
 • ben dekker

  4 maanden geleden
  Gebruik je verstand we zitten in de derde golf Het ziekenhuis werkt zich te pletter Staan jullie boven iedereen blijf thuis Thuis kun je ook je geloof belijden
 1. Hoe de beruchte 132-groep Urk in zijn greep houdt: ‘Mijn kinderen hou ik bij ze uit de buurt’
  PREMIUM
  3

  Hoe de beruchte 132-groep Urk in zijn greep houdt: ‘Mijn kinderen hou ik bij ze uit de buurt’

  Urk is al bijna een jaar in de ban van de ‘132-voorwaardelijk’-groep. De (jonge) mannen die bij dit beruchte gezelschap horen, zijn te linken aan meerdere misdrijven in het dorp. De groep verstopt zich allerminst, laat soms letterlijk een handtekening achter. Wat is dit voor collectief? De Stentor keek mee in het (besloten) Instagramaccount van de 132-groep, sprak met bekenden van de club en benaderde leden persoonlijk. ,,Je verwacht dat ik hier antwoord op ga geven?”

Flevoland