De Sionkerk op Urk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sionkerk op Urk. © Freddy Schinkel

Doodsbedreigingen voor drukbezochte Urker kerk: ‘Wij zijn zeker geen wappies’

De Sionkerk op Urk heeft doodsbedreigingen gekregen nadat naar buiten is gekomen dat de kerk de coronaregels loslaat en een dienst heeft gehouden in een bijna volle kerk. Het massale kerkbezoek is volgens woordvoerder Hessel Snoek van de Gereformeerde Gemeente Sionkerk een eigen proef. Volgens hem kan dat goed op Urk vanwege het teruglopende aantal coronabesmettingen daar.

8 reacties

 • Thea Breukelman

  2 jaar geleden
  Zijn al deze mensen ook zo dapper dat als ze wel erg ziek worden, niet in het ziekenhuis en op de IC behandeld willen worden? 2
 • R Nijhuis

  2 jaar geleden
  Natuurlijk zijn jullie wappies. Als jullie denken dat jullie god alles wel regelt, dan ook graag alle inmiddels ontvangen overheidssteun mbt corona, terugstorten en dan declareer je dat maar bij de heer, dat regelt hij dan ook wel. Zie ook af van de zorg die jullie covidpatienten krijgen, want het is toch allemaal door de heer bepaald? Schei tot asjeblieft uit met dat waanzinnige gedoe!
 • Jaap Postma

  2 jaar geleden
  Tja, vanuit hun standpunt geredeneerd hebben ze gelijk. En dat is het probleem: ze redeneren alleen vanuit hun eigen standpunt. Inderdaad, wat is het verschil met het Museumplein? Bijkomend probleem is dat ze hiermee een heel naar etiketje plakken op de 99% kerkgangers die zich wel netjes aan de regels houden.
 • J Visser

  2 jaar geleden
  Ik geef ze groot gelijk. Laat ieder eerst naar zichzelf kijken. Hoeveel mensen werken er nog thuis??
 • ben dekker

  2 jaar geleden
  Gebruik je verstand we zitten in de derde golf Het ziekenhuis werkt zich te pletter Staan jullie boven iedereen blijf thuis Thuis kun je ook je geloof belijden