Dronken man speelt ‘verstoppertje’ voor de politie op Urker vissersschip

videoDe politie heeft vannacht met de grootst mogelijk moeite een dronken man van een kotter in de haven van Urk weten te halen. De man speelde verstoppertje met de politie en klom onder meer in de mast van het vissersschip. 

Saillant detail: het gaat om de Z-181, de ‘Dubbele Senior’, die een hoofdrol speelde in een omvangrijke drugszaak waar onder andere Urkers voor werden opgepakt. 

De dronken man die de viskotter had geënterd was gewond geraakt aan zijn hoofd bij een val op de havenkade. Eenmaal aan boord verstopte hij zich voortdurend. De agenten besloten daarop voor ieders veiligheid geen ‘jacht’  op hem te maken op het schip zelf, maar een politie-onderhandelaar in te schakelen. Brandweerduikers en mensen van de KNRM in twee boten hielden de wacht in het water, voor het geval de dronken man overboord zou vallen. 

De onderhandelaar wist de dronken man van boord te praten, waarna hij werd gearresteerd en in een politiewagen werd afgevoerd. 

Volledig scherm
Een politieonderhandelaar moest de dronken man van boord praten. Die had zich verschanst aan boord van een viskotter. © GinoPress
  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland