Eerste beelden van realityserie over Urk: ‘Hier is geen werkloosheid’

video‘Hier is geen werkloosheid’ en ‘Dit is ons Urk en daar blijf je vanaf’. Met deze en meer spraakmakende quotes maakt SBS6 haar kijkers warm voor de eerste uitzending van realityserie URK! op dinsdag 19 maart.

De eerste beelden uit de serie worden sinds kort door SBS6 in speciale promo's uitgezonden. Daarin zijn meerdere personen te zien die tijdens het programma worden geportretteerd. Volgens de zender worden niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers onthuld, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp.

Op de eerste beelden is onder andere kapper Teun Kaptein (ofwel Teun Föhn) te zien. ,,Ik ben goed in dingen mooier maken dan dat ze zijn’’, stelt hij voor de camera. Een andere Urker vertelt over de lokale arbeidsmarkt in het dorp: ,,Iedereen werkt. Hier is geen werkloosheid.’’

URK! wordt vanaf 19 maart iedere dinsdag uitgezonden van 20.30 uur tot 21.30 uur.

Volledig scherm
Teun Kaptein komt ook aan bod in de serie URK! © Videostill
  1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

    Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

    De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.

Flevoland