Enorme brand op Urk na uren blussen onder controle

VideoDe brand bij visverwerkingsbedrijf Van der Lee Seafish op Urk is onder controle. Tegen 12.25 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Brandweerlieden zijn nu aan het nablussen.

Het fabriekspand heeft grote schade opgelopen. Eigenaar Teun van der Lee vertelde dat de brand voornamelijk woedde in een opslagruimte binnen het fabriekspand. Hij hoopt dat de productieruimte nog intact is gebleven. Van der Lee kon vanochtend nog niet de precieze schade opnemen.

Op het dak van de fabriek staat een ammoniakopslag. De opslag, die zich op het andere deel van het dak bevindt waar de vlammenzee niet was, werd preventief natgehouden. Een kraan werd ingezet om een muur te slopen. Hierdoor kon het vuur beter worden bestreden.

Dakwerkzaamheden

De brand, die tegen 08.00 uur uitbrak, werd waarschijnlijk veroorzaakt door werkzaamheden op het dak. Op dat moment waren ongeveer 70 werknemers in het pand aanwezig. Zij zijn allemaal in veiligheid gebracht.

Volledig scherm
© ANP
  1. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
    PREMIUM

    Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

    De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland