Politiechef Tom Nauta, met op de achtergrond vuurwerk dat wordt afgestoken bij de rotonde aan de Akkers op Urk.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiechef Tom Nauta, met op de achtergrond vuurwerk dat wordt afgestoken bij de rotonde aan de Akkers op Urk. © ProNews/politie

Ergernis bij politiechef na massale inzet agenten op Urk: ‘Dit is niet normaal, natuurlijk’

De hele zaterdagavond leek Urk wel een vesting: agenten zijn bekogeld met vuurwerk en er waren 16 aanhoudingen voor onder meer openlijke geweldpleging. Desondanks omschrijft de politie de avond als ‘relatief rustig’. Belangrijke oorzaak was volgens de autoriteiten de massale politie-inzet. ,,Dit is niet normaal natuurlijk. Deze inzet gaat ten koste van andere dingen”, zegt Tom Nauta, de teamchef van de politie in Dronten, Noordoostpolder en Urk.

5 reacties

 • Johannes van Dijk

  2 jaar geleden
  Zelf denk ik dat het de hoogste tijd word, om de dienstplicht weer in te voeren, zowel voor jongens als voor meiden. En werkkampen, waar baldadige en criminele jeugd de gemaakte schade kan terug betalen aan de samenleving. Al is dit voor de rest van hun leven. Geen taakstraffen meer, maar celstraffen, en dwangarbeid. Dit zinloze geweld moet stoppen.
 • H de Vries

  2 jaar geleden
  Raar om hier de kerken de schuld van te geven. Niemand verwijt ditzelfde de moskeeën in Rotterdam.
 • Jans Stuurop-de Jong

  2 jaar geleden
  Wat de kerk? De ouders zullen hun kinderen GOED moeten opvoeden.Urk was zo,n leuk en mooi vissersdorp,nu zou je je schamen wanneer je daar woont.
 • J Visser

  2 jaar geleden
  Helaas steken de kerken waar de meeste van deze jongeren bij horen hun kop in het zand. Want in die kringen gedragen ze zich voorbeeldig.
 • J Kruize

  2 jaar geleden
  Ik denk dat de kerk hier ook wat kan betekenen. Bied de jeugd een alternatief.