Volledig scherm
Urk © ANP

Familie uit Urk opgelucht: vermiste Alinda en vriend in goede gezondheid gevonden langs de weg

UpdateDe vermiste Alinda ten Napel (29), die de afgelopen dagen spoorloos was, is in goede gezondheid aangetroffen. Dat melden de familie en het Coördinatie Platform Vermissing (CPV). Op Urk, waar de vrouw jarenlang woonde, werd gisteren alarm geslagen vanwege haar verdwijning en mogelijk verwarde toestand.

Donderdag was er voor het laatst contact geweest tussen de familie van Alinda op Urk en de vrouw zelf, die inmiddels in Friesland woont. Alinda liet toen weten in een bos in het Friese Joure te zijn. Volgens haar familie verkeerde zij op dat moment in een verwarde toestand, omdat ze mogelijk drugs had gebruikt. Zij maakten zich grote zorgen. De politie gaf echter aan dat de vermissing niet urgent was.

Met hulp van het Coördinatie Platform Vermissing (CPV) werd gisteravond een zoekactie naar de vrouw opgezet. In kleine groepjes werd nagegaan waar Alinda mogelijk allemaal geweest was. Volgens een woordvoerder van de politie Midden-Nederland was ze mogelijk zelf vertrokken naar onbekende bestemming. 

Hulp zoeken

Teun Hakvoort van het CPV bevestigt aan deze site dat Alinda zondagmiddag is gevonden. Waar precies kon hij nog niet zeggen. ,,Maar in goede gezondheid en ergens langs de weg.” Volgens haar nichtje Neeltje Romkes wordt ze nu mee teruggenomen naar Urk. ,,Daar moeten we in gesprek gaan over eventuele hulp", laat zij in een eerste reactie weten.

Vriend

Alinda werd samen gevonden met haar vriend Ricardo. Familie van Alinda had van hem eveneens al een tijdje niks meer gehoord. Het vermoeden bestond dat de twee bij elkaar waren in de periode dat Alinda vermist werd. Een bericht van de familie op Facebook hierover werd ruim duizend keer gedeeld en er werden pamfletten uitgedeeld met het signalement van de vrouw. Dit heeft nu dus geresulteerd in een positief einde van de zoektocht.

 1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

  Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

  De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.
 2. Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk
  PREMIUM
  update + video

  Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk

  Met de overdracht van een landelijk ontwikkeld nieuw grootwatertransportsysteem heeft de brandweer van Veiligheidsregio Flevoland een heuse primeur te pakken. Het is de beloning voor de voortrekkersrol die Flevoland vervulde in het proces. Afgelopen zaterdag droeg Brandweer Nederland via een symbolische sleuteloverdracht het systeem over. Korps Urk gaf meteen een indrukwekkende demonstratie.
 3. Gedeputeerde Hofstra: ‘Strengere stikstofregels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

  Gedeputeer­de Hofstra: ‘Strengere stikstofre­gels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

  Het handhaven van de strengere stikstofregels in Flevoland is in het belang van de hele provincie. Dat stelt gedeputeerde Harold Hofstra, die in tegenstelling tot zijn collega’s in onder meer Overijssel en Gelderland de net afgesproken strengere maatregelen niet introk. ,,Dan zouden we alles op slot zetten, we wilden met deze maatregelen juist de vergunningverlening weer vlot trekken, Flevoland-breed. Zonder die beleidsregels staat alles stil, dat vonden wij onverantwoord en wij hebben een algemeen belang om dat weer op gang te trekken.’’

Flevoland