De verwoesting na de explosies op Urk in 2016.
Volledig scherm
De verwoesting na de explosies op Urk in 2016. © Freddy Schinkel

‘Fout op fout’ bij verwoestende gasexplosie op Urk, justitie eist geldboetes tegen hoofdrolspelers

video'sVoorafgaand aan de gasexplosie die in 2016 zes huizen op Urk verwoestte is door de betrokken instanties fout op fout gestapeld. Dat schetste de officier van justitie vandaag in de strafzaak tegen de gemeente Urk, netbeheerder Liander en aannemer Borger. Zij eiste 75.000 euro boete tegen Liander en Borger, en 40.000 euro boete tegen de gemeente Urk.

 1. Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierschalen lopen’’

  Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierscha­len lopen’’

  De Urker SGP-wethouder Geert Post (54) verzweeg voor zijn collega’s in de Urker gemeenteraad dat hij in maart een eigen bedrijf oprichtte. Sinds begin vorig jaar werkt hij ook voor het transportbedrijf van zijn zoon. De zoon werd vorige week opgepakt voor smokkel van drugs. Post mag burgemeester en fractievoorzitters op Urk vanavond uitleggen waarom niet. Heeft de SGP’er nog een politieke toekomst? ,,Het wordt heel erg eierschalen lopen.’’
 2. Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer
  PREMIUM

  Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer

  De vrachtwagenchauffeur (32) uit Urk die is aangehouden in de haven van het Franse Calais, had 419 kilo harddrugs bij zich. Hij is eigenaar van transportbedrijf JP Trans Urk en zoon van Urker wethouder Geert Post (54). Zijn vader is naast wethouder ook vervoersmanager bij de Urker transporteur. ,,Mijn zoon en ik zijn hier niet bij betrokken”, zegt een geschrokken Geert Post.

Flevoland