Volledig scherm
Geke's Tiental uit Urk. © Eigen foto

Geke's tiental uit Urk zingt
jarige prinses Beatrix toe

VideoPrinses Beatrix wordt dit jaar tachtig. Dat moet gevierd worden. Met een liedje vindt Geke's Tiental. Het Urker zangkoor heeft er eentje gemaakt in de hoop dat die het hele land doorgaat. Zodat 'heel veel Nederlanders  het gaan zingen op woensdag 31 januari'.

Leerlingen van het zangkoor zijn al druk aan het oefenen op het liedje. 'Beatrix 80 jaar: 80 rode rozen voor de prinses' zijn de eerste regels van het liedje dat bedoeld is als felicitatie. Het gaat om een bewerking van een liedje dat Pierre Kartner componeerde in 1969. 'We willen haar nu zeggen: lieve prinses, dit is voor uw verjaardag alstublieft! Onze vorstin was u meer dan 30 jaar, daarom zingen wij nu met elkaar: 80 rode rozen.'

Geke's Tiental zong in 1994 al een keer voor prinses Beatrix, toen nog koningin, tijdens een werkbezoek aan het vissersdorp. Vorig jaar zijn koning Willem Alexander en Koningin Maxima ook al eens getrakteerd op een optreden van de Urker zangschool. Oprichter Geke van der Sloot heeft ook wel wat met het koningshuis. Ze maakte in 2013 al eens een koningslied dat uitkwam op single. Met haar zangschool nam ze de afgelopen jaren ook al eens 50 Vaderlandse Liederen op. 

Flevoland