Veel pers bij kerkbezoek op zondag aan de Sionkerk op Urk.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel pers bij kerkbezoek op zondag aan de Sionkerk op Urk. © Rob Voss

Gemeente, politie en OM: ‘Keuren geweld rond kerkgang op Urk ten zeerste af’

De gemeente Urk, politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben een korte gezamenlijke verklaring naar buiten gebracht waarin ze stellen het geweld rond de kerkgang in het dorp ten zeerste af te keuren. Burgemeester Cees van den Bos wil vragen over de gebeurtenissen niet beantwoorden.

2 reacties

 • berry hoekman

  3 maanden geleden
  Goed voorbeeld urk hebben jullie geen laptops dan lopen jullie achter hoor.
 • Ria Fokkema

  3 maanden geleden
  Goed gedaan Urk. Ik heb me nog nooit geschaamd om te zeggen dat ik bij een kerk hoor of geloof. Maar nú dus wel... Denk je nu écht dat het onze lieve Heer uitmaakt of je (door omstandigheden) thuis het geloof beleid of dat je dat persé in de kerk moet doen... In de oorlog konden ze tóch ook niet naar de kerk... Schaam je!! Jullie hebben een goed voorbeeld gegeven... Bedankt...!!
 1. De eindexamens komen eraan, maar deze scholieren uit Flevoland hadden dat willen tegenhouden
  PREMIUM
  2

  De eindexa­mens komen eraan, maar deze scholieren uit Flevoland hadden dat willen tegenhou­den

  Het coronavirus zette vorig jaar nog een dikke streep door de centrale eindexamens, maar dit jaar zijn de volle gymzalen en de stress ‘gewoon’ weer terug. Dit tot teleurstelling van de Flevolandse scholieren Dilay (19), Pieter-Hein (18) en Noa (17). Zij begonnen een petitie om de eindexamens te schrappen, schreven brieven naar politiek Den Haag en gingen in gesprek met minister Slob. Tevergeefs. De examens gaan door. ,,Ik heb het een plekje kunnen geven.”

Flevoland