Ter illustratie: een kind met mazelen.
Volledig scherm
Ter illustratie: een kind met mazelen. © Shutterstock

Gemist? Mazelenuitbraak op Urk, politie-Mercedessen aangepast na klachtenregen

Jouw regionieuws gemist?Lekker in de zon gelegen en het nieuws daardoor niet gevolgd? Geen probleem. Wij hebben het belangrijkste nieuws uit Oost-Nederland voor je op een rijtje gezet. 

Mazelen - Tien inwoners van Urk zijn besmet geraakt met mazelen, het gaat om negen kinderen en een volwassene. Volgens een basisschoolleraar zitten zeven kinderen in één klas.  

Mercedessen - De gloednieuwe politie-Mercedessen worden aangepast na een klachtenregen. De Mercedessen werd voor het eerst ingevoerd bij de eenheid Oost-Nederland. Agenten klaagden steen en been over de nieuwe snelle auto’s.

Hitte - Het was vandaag de warmste dag van het jaar. Lees hier alles terug over de hitte in Oost-Nederland.

Spionage -  Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen zet meerdere dagen zijn telefoon uit in Rusland. Hij brengt een bezoek aan de Hanzedagen in Pskov en wil hiermee spionage door de Russen voorkomen.

Moordzaak - Twee verdachten van de moord op de 72-jarige Gerrit uit Lelystad geven elkaar de schuld van de moord. Beide verdachten en het slachtoffer zijn (ex)-tbs'ers.

Kassastoring - Albert Heijn kreeg vanmorgen te maken met een grote kassastoring. Door de storing gingen honderden filialen dicht.

Premium-verhaal van de dag

Horse Trucks - Roelofsen Horse Trucks groeide in 30 jaar tijd uit van een eenmanszaak naar een wereldwijd toonaangevend bedrijf. Lees hier hét verhaal van het bedrijf uit Raalte.

Flevoland