Grimmige kerkgang op Urk: verslagge­vers aangeval­len. ‘Hij gaf gewoon extra gas’

VIDEOJournalisten op Urk zijn vanmorgen aangevallen toen zij verslag deden van de veelbesproken Kerkgang op Urk. Een journalist van Powned werd aangereden. Hij belandde deels op de motorkap van de auto en gaat aangifte doen. De auto van een Stentor-verslaggever werd besmeurd met eieren.

10 reacties

 • WIM Beek

  2 jaar geleden
  Wat jammer dat zoveel mensen ook hier weer de schuld bij God leggen. als er na de verkiezingen door veel partijen alle corana regels genegeerd worden is het dan de schuld van onze koning Willem Alexander? en help die onze politici dan wel?
 • J Visser

  2 jaar geleden
  Overigens, vergeet niet dat 95% van de gelovigen keurig de aanbevelingen van het kabinet volgt en thuis de diensten volgt of in zeer kleine kring. Je kunt niet op enkelen heel gelovig Nederland aanvallen.
 • Fred Olthuis

  2 jaar geleden
  Wat bezield die mensen om zo naar de kerk te gaan en als ze corona krijgen dat is niet zo erg want God help wel maar al se in zieken huis komen dan zeg ik niet helpen want er zijn genoeg mensen die wachten op operatie die dan uit gesteld moet worden door een stel onbeschoften die zo brood nodig naar de kerk moeten
 • Liesje

  2 jaar geleden
  Als al die kerkgangers zo graag naar de kerkdienst willen, dan moeten ze dat vooral doen ! Maar als ze Corona krijgen, dan verwacht ik van hun dat ze zich absoluut niet laten behandelen in het ziekenhuis. Laat de bedden vrij voor een ander ! Melden jullie, je maar allemaal bij het huis van de HEER ! Covid-19 is een virus, en dat kan de Heer ook niet oplossen. Hij neemt mensen tot zich, dat is wat hij doet. Een goed begin heeft een goed behagen, maar aan het einde zal men de lasten dragen.
 • J Visser

  2 jaar geleden
  Als je zo bang bent voor corona verspreiding waarom lopen al die journalisten dan bij elkaar ? Laat in elk geval op zondag deze mensen met rust. Men heeft de pers al lang verteld welke redenen men heeft. Deze journalisten komen enkel provoceren.
 1. Bijna geen besmettingen, dus Urk kan weer naar de kerk? ‘Schijnwetenschap’, zegt immunoloog
  PREMIUM

  Bijna geen besmettin­gen, dus Urk kan weer naar de kerk? ‘Schijnwe­ten­schap’, zegt immunoloog

  Kan Urk veilig(er) naar de kerk omdat er op het voormalige eiland wellicht al een vorm van groepsimmuniteit is? Absoluut niet, zegt immunoloog professor Ger Rijkers. Hij stoort zich mateloos aan deze reden die de Sionkerk op Urk aanvoert om weer meer kerkgangers toe te laten. ,,Als je er als kerkbestuur dan van overtuigd bent dat je de kerk open moet doen, hanteer dan in elk geval geen schijnwetenschap.”