De KNRM werd op Urk ingeschakeld in de zoektocht naar twee jongetjes. Dat was echter niet nodig, ze werden al snel op land gevonden.
Volledig scherm
De KNRM werd op Urk ingeschakeld in de zoektocht naar twee jongetjes. Dat was echter niet nodig, ze werden al snel op land gevonden. © Ginopress

Grootschalige zoekactie op water bij Urk niet nodig, vermiste jongetjes van 3 en 5 snel gevonden

Burgernet, de reddingsbrigade en de politie zijn vanmiddag ingezet bij een vermissing van twee jongetjes bij het strand aan de Staversekade op Urk. De knaapjes van 3 en 5 werden drie kwartier na de eerste melding echter gevonden. Gelukkig in goede gezondheid.

 1. Burgemeester over verzwegen nevenfunctie SGP-wethouder na drugstransport: ‘Dit is slecht voor Urk’
  PREMIUM

  Burgemees­ter over verzwegen nevenfunc­tie SGP-wethouder na drugstrans­port: ‘Dit is slecht voor Urk’

  Urker burgemeester Ineke Bakker gaat voor het eerst in op de ontstane ophef rond SGP-wethouder Geert Post. Hij verzweeg een nevenfunctie bij het transportbedrijf van zijn zoon, die bij de Kanaaltunnel werd opgepakt met ruim 400 kilo harddrugs in zijn vrachtwagen. Eind september moet het integriteitsonderzoek naar de wethouder zijn afgerond, maar veel meer wil de burgemeester er niet over kwijt.
 2. Bijzondere bui boven onze regio verandert in 'supercel' en dat levert spectaculair beeld op
  PREMIUM
  video

  Bijzondere bui boven onze regio verandert in 'supercel' en dat levert spectacu­lair beeld op

  De onweersbui die gisteravond boven het IJsselmeer ontstond en daarna over de Noordoostpolder naar Friesland trok, was er niet zomaar één. De bui groeide uit tot een supercel. Het regende vervolgens spectaculaire foto’s en filmpjes (zie verderop in dit verhaal). Maar wat is het precies? En hoe bijzonder is zo’n supercel? Tijd voor een belletje met weerman Robert de Vries uit Emmeloord.
 3. Middelbare scholen gaan weer open, noodplannen liggen klaar voor als het misgaat: ‘Er is ook angst en onzekerheid’
  PREMIUM

  Middelbare scholen gaan weer open, noodplan­nen liggen klaar voor als het misgaat: ‘Er is ook angst en onzeker­heid’

  De tijd van thuisonderwijs is voorbij: vanaf maandag stromen klassen van middelbare scholen in de regio noord weer vol met leerlingen. Onderwijs in corona-tijd: in grotere lokalen met spatschermen en gangen vol desinfectiepalen en looproutes. Leraren met lichte klachten kunnen inbellen en de noodplannen voor bij een tweede coronagolf liggen al in de kast.

Flevoland