De coronacijfes op Urk zijn erg laag. 'We laten ons niet testen. En eten elke dag een visje!'.
Volledig scherm
PREMIUM
De coronacijfes op Urk zijn erg laag. 'We laten ons niet testen. En eten elke dag een visje!'. © Wilbert Bijzitter

In het hele land slaat corona toe, behalve op Urk: ‘We eten veel vis’

Heel het land zucht onder corona, maar op Urk is weinig aan de hand. Het vissersdorp is een eenzame grijze vlek op de coronakaart. De laatste twee weken zijn er slechts vier positieve testen geregistreerd. Wat is er aan de hand op Urk?

11 reacties

 • M vd Berg

  2 jaar geleden
  Bert Pasterkamp, Jazeker ben ik een Urker, ik gebruik alleen liever de naam van mijn man zodat ik niet teveel met Urk geassocieerd word ;-). En ik van de eurofractie Christenunie? Ajb niet zeg? E. Goedhart; momenteel drie patiënten uit Urk bij ons in het ziekenhuis.
 • Bert Pasterkamp

  2 jaar geleden
  Beste Peter van daalen (eurofractie Christenunie?). Nog nooit van jou of je achternaam gehoord hier op Urk. Dat je een Urker assistent hebt, wil nog niet zeggen dat je een Urker bent.
 • h hoorn

  2 jaar geleden
  De Urkers.hadden eerder moeten beginnen met vis eten dan waren ze vorig jaar en dit voorjaar niet steeds de koploper in de besmetting geweest.. Hypocriet volk......
 • M vd Berg

  2 jaar geleden
  E.Goedhart, ik vergat te vermelden dat het ging om Urker patiënten die bij ons in het ziekenhuis lagen. En waar er inderdaad ook een aantal van overleden zijn. Ouderen, maar ook betrekkelijk jonge mensen , zonder onderliggende ziektes. Daarom snap ik niet dat een groot deel van de Urker bevolking zo de kop in het zand steekt, corona ontkend, en tegen vaccinatie is. Overigens ben ik zelf ook een Urker, maar ben er niet trots op. Ik ben blij dat ik ' aan de wal' ben gaan wonen ;-).
 • M vd Berg

  2 jaar geleden
  Ik heb als verpleegkundige genoeg corona patiënten verpleegd, en ook zien overlijden. Zij aten denk ik niet genoeg vis? Kom op zeg...