Jacob-Willem filmde hoe het escaleerde op Urker protestkotter bij Ketelbrug: ‘Ging van kwaad tot erger’

Met video‘Een vreedzame actie van hooguit een halfuur met een spandoek en rook’. Dat was volgens Jacob-Willem de Boer (23) het plan van de Urker vissers tijdens de boerenprotestdag bij de Ketelbrug. De politie voorkwam een blokkade bij de brug en arresteerde veertien opvarenden. De Boer legde alles vast tot hij in de boeien werd geslagen. 

14 reacties

 • Sjaak Hollander

  2 maanden geleden
  Prima actie van de politie. Op video duidelijk ook te horen dat een of ander ettertje (Albert) continu de boel aan het opruien is. Als die lui gewoon na 1e aanmaning naar de haven waren gekoerst was er geen enkel probleem. Zij wilden gewoon even lekker de boel opnaaien en da's hen gelukt.... Je zult maar over die brug rijden en dan gewoon omdat een stel vissers het leuk vind de brug te blokkeren daar moeten gaan staan wachten.... Wie zijn zij om al die mensen voor hen te willen laten stoppen.
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Een uitstekende actie van de politie. Altijd gedoe met Urkers, direct de kop indrukken
 • Eric Goedhart

  2 maanden geleden
  Vanaf het moment dat het schip weer koers zette richting Urk, hadden de agenten van boord moeten gaan, en op afstand het schip moet begeleiden tot de afstand van de (gesloten) brug voldoende was. De escalatie is voleddig voor rekening van deze onprofessionele agenten, pure intimidatie, en een schande voor het korps. Het intimideren was duidelijk het doel, een voorbeeld stellen. Alleen werkt dat op Urkers averechts.
 • MVV Vaart

  2 maanden geleden
  Diep trieste vertoning… en wat een onzinnig machtsvertoon.
 • J Visser

  2 maanden geleden
  Waren ze ook maar zo daadkrachtig bij die TBS kliniek. Daar zitten echte criminelen.

Flevoland