Jan V. dreigde met gaspistool bij jongerenruzie op Urk: ‘Stomste tien seconden van mijn leven’

Urker Jan V. (21) is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur wegens bedreiging en verboden wapenbezit. Hij maakte daags na een uit de hand gelopen jongerenruzie op Urk een filmpje waarin hij de vermeende veroorzaker van de ruzie, plaatsgenoot Souf, met een gaspistool ernstig bedreigde. Het filmpje ging viral en leidde tot veel woede en ophef. ,,Het waren de stomste tien seconden van mijn leven’’, aldus een schuldbewuste V.

Met het vonnis van woensdag komt het aantal veroordeelden voor de Urker rellen op twee. Vorige week donderdag werd een 14-jarige Urker door de rechter achter gesloten deuren veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur voor mishandeling van Souf. Ook moet de knul schadevergoeding voor een kapotte bril en 300 euro immateriële compensatie betalen. Een derde verdachte, Evert K. (19) komt in oktober weer voor. 

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland