Janneke Galvao-Hulst werkt al 25 jaar met kinderen in de favela's van Rio de Janeiro.
Volledig scherm
Janneke Galvao-Hulst werkt al 25 jaar met kinderen in de favela's van Rio de Janeiro. © Foto Freddy Schinkel

Janneke Galvão-Hulst uit Urk koninklijk onderscheiden voor zendingswerk in Rio de Janeiro

De Urkse Janneke Galvão-Hulst (53) is tijdens haar korte bezoek vanuit Brazilië aan Nederland vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje - Nassau. Tijdens de jubileumbijeenkomst van Stichting Jafet werd ze door burgemeester Ineke Bakker van Urk koninklijk onderscheiden. 

Galvão-Hulst, geboren in Staphorst en jarenlang leerkracht op Urk, zet zich al vijfentwintig jaar in voor kinderen in de sloppenwijken in Rio de Janeiro. Voor die jarenlange inzet is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. 

Ze woont met haar Braziliaanse man en (inmiddels) volwassen dochters in Rio de Janeiro. Vrijwel dagelijks gaat ze naar de sloppenwijken, voor bijbelclubs in twee gebouwen die grotendeels met geld uit Nederland in de benen worden gehouden. Ze bidt en zingt en knutselt en tekent met kinderen. En ook al gaan ze elders naar school, ze helpt met huiswerk en geeft educatie. Bovenal probeert ze de kinderen hoop mee te geven via bijbelse verhalen. Even terug in Nederland geeft ze lezingen over haar werk.

Gezinsdag

Elke 2e zaterdag in september wordt er in het Wilhelminapark op Urk een gezinsdag gehouden. Door donaties van de Urker bevolking van ruim 30.000 euro wordt de Stichting Jafet van Galvão-Hulst ondersteund. 

Flevoland