Jubilerend organist Minne Veldman uit Urk: ‘Vrienden gingen uit, ik studeerde’

Hij is net 39 en zit al 25 jaar in het vak. De veelgevraagde Urker organist Minne Veldman raakte vroeg in de ban van het instrument. ,,Na mijn havo-examen kregen we een boekje waarin alle leerlingen iets over elkaar hadden geschreven. Bij mij stond er: orgel, orgel, orgel...’’

Hij geeft zo’n vijftig soloconcerten per jaar, heeft tien cd’s op zijn naam staan, is dirigent van vijf koren, componeert muziek, heeft een YouTube-kanaal, geeft les, is de drijvende kracht achter het Orgelfeest en de YouTube-Orgeldag. En om zijn 25-jarig jubileum als (kerk)organist te vieren, gaat Minne Veldman op tournee en doet hij ook Zuid-Afrika en Parijs aan. ,,Het is druk’’, grijnst hij in zijn werkruimte, waar een wand geheel in beslag wordt genomen door een op maat gemaakt orgel.

 1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

  Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

  De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.
 2. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
  PREMIUM

  Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

  De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland