Volledig scherm
Een lintje, afbeelding ter illustratie. © anp

Jubilerende predikant ontvangt lintje op Urk

Dominee Hein Korving mag zich sinds vanmiddag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De uitreiking vond plaats op Urk, bij het 40- jarig jubileum van Korving als predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk.

Burgemeester Pieter van Maaren heeft Korving de Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een symposium, dat de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk Urk-Maranatha hem heeft aangeboden om de mijlpaal te vieren.

Jeruzalem

Korving is vanaf 1998 lid van het deputaatschap Zending en sinds 2007 is hij hiervan de voorzitter. In die rol bracht hij zelf ook werkbezoeken aan Afrika. De dominee is bovendien al lange tijd voorzitter van de Stichting Shaare Zedek Ziekenhuis, een interkerkelijke stichting die financiële steun verleent aan een medisch centrum in Jeruzalem.

De 64-jarige predikant is ook betrokken geweest bij diverse commissies. Zo was hij actief voor de Haamstedeconferentie, in het schoolbestuur, bij het opzetten van de bibliotheek ‘Tolle lege’ en bij synodes. ‘Hij heeft zich ingezet voor het bredere kerkelijke en maatschappelijke leven en wist diverse kerkgenootschappen samen te brengen en te verbinden’, aldus de gemeente Urk in het persbericht.

Flevoland