SGP-wethouder Geert Post heeft op Urk voorlopig zijn taken voorlopig neergelegd nadat bekend werd dat hij werkzaam is voor het transportbedrijf van zijn zoon. Post verzweeg dit.
Volledig scherm
SGP-wethouder Geert Post heeft op Urk voorlopig zijn taken voorlopig neergelegd nadat bekend werd dat hij werkzaam is voor het transportbedrijf van zijn zoon. Post verzweeg dit. © ANP

Kan Geert Post wethouder op Urk blijven? Raad bespreekt dinsdag onderzoek

Het integriteitsonderzoek naar de in opspraak geraakte Urker wethouder Geert Post (SGP) wordt dinsdagavond besproken door de gemeenteraad op Urk. De wethouder verzweeg zijn nevenfunctie bij transportbedrijf JPTrans Urk. Dit bedrijf is eigendom van zijn zoon, die in Engeland vast zit op verdenking van drugssmokkel.

 1. Burgemeester over verzwegen nevenfunctie SGP-wethouder na drugstransport: ‘Dit is slecht voor Urk’
  PREMIUM

  Burgemees­ter over verzwegen nevenfunc­tie SGP-wethouder na drugstrans­port: ‘Dit is slecht voor Urk’

  Urker burgemeester Ineke Bakker gaat voor het eerst in op de ontstane ophef rond SGP-wethouder Geert Post. Hij verzweeg een nevenfunctie bij het transportbedrijf van zijn zoon, die bij de Kanaaltunnel werd opgepakt met ruim 400 kilo harddrugs in zijn vrachtwagen. Eind september moet het integriteitsonderzoek naar de wethouder zijn afgerond, maar veel meer wil de burgemeester er niet over kwijt.
 1. de Stentor Nieuws Update: Demonstratie aangekondigd in Deventer
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Demonstra­tie aangekon­digd in Deventer

  25 januari
 2. Hoofdcommissaris reageert op extreem geweld tegen politie
  Play

  Hoofdcom­mis­sa­ris reageert op extreem geweld tegen politie

Flevoland