Klaas Koffeman (l) stond vorig jaar nog aan de wieg van een plaatjesboek over Urk, uitgegeven door Albert Heijn.
Volledig scherm
Klaas Koffeman (l) stond vorig jaar nog aan de wieg van een plaatjesboek over Urk, uitgegeven door Albert Heijn. © Foto Freddy Schinkel

Klaas Koffeman krijgt erepenning Urk

Bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging Vrienden van Urk is Klaas Koffeman onderscheiden met de gemeentelijke erepenning. ‘Een echte vriend van Urk’, zo wordt hij door het college van burgemeester en wethouders omschreven.

Koffeman heeft zich ruim 45 jaar ingezet als voorzitter en was medeoprichter van de vereniging. „Hij was van grote betekenis voor het museum en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bewaren en doorgeven van de Urker geschiedenis”, zo motiveert het college de uitreiking van de erepenning. „Met de uitgave van het Urker Volksleven heeft hij veel historie voor het nageslacht weten te behouden en het belang van historisch besef aangewakkerd. Ook is door zijn inzet een groot foto-archief aangelegd.”

De uitreiking vond vanmiddag plaats tijdens een receptie die Koffeman vanwege zijn langjarige inzet voor Vrienden van Urk kreeg aangeboden in museum Het Oude Raadhuis.

Flevoland