Op deze kotter bleek 260 kilo cocaïne te liggen. Inzet: Uit de Noordzee geviste pakketten coke uit een andere zaak.
Volledig scherm
Op deze kotter bleek 260 kilo cocaïne te liggen. Inzet: Uit de Noordzee geviste pakketten coke uit een andere zaak. © ANP / Politie

Kwetsbare vissers blijken ideale loopjongens voor drugscriminelen (en zo werkt dat)

Vissers uit Urk, IJmuiden en Den Oever worden door drugssmokkelaars benaderd om pakketjes drugs te smokkelen. Dat heeft bureau Mehlbaum Onderzoek onderzocht. 

3 reacties

 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  @Harm Eenkhoorn, bent u ooit wel op Urk geweest? Kan ik u aanraden. Ga er eens een dagje rondkijken en ontdek de ongekende mogelijkheden. Jammer dat de media alles weer zo uitvergroten wat weer reacties uitlokt die niet nodig zijn.
 • noone jo

  1 jaar geleden
  En, Julius, ook maar meteen al het vracht- en vliegverkeer stil leggen. Alle problemen -drugstransport en milieuschade- opgelost, toch?
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Tijd voor een algeheel visverbod, nog beter voor de visstand ook. En makkelijk controleerbaar.
 1. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.