Op deze kotter bleek 260 kilo cocaïne te liggen. Inzet: Uit de Noordzee geviste pakketten coke uit een andere zaak.
Volledig scherm
Op deze kotter bleek 260 kilo cocaïne te liggen. Inzet: Uit de Noordzee geviste pakketten coke uit een andere zaak. © ANP / Politie

Kwetsbare vissers blijken ideale loopjongens voor drugscriminelen (en zo werkt dat)

Vissers uit Urk, IJmuiden en Den Oever worden door drugssmokkelaars benaderd om pakketjes drugs te smokkelen. Dat heeft bureau Mehlbaum Onderzoek onderzocht. 

3 reacties

 • evert koekkoek

  1 week geleden
  @Harm Eenkhoorn, bent u ooit wel op Urk geweest? Kan ik u aanraden. Ga er eens een dagje rondkijken en ontdek de ongekende mogelijkheden. Jammer dat de media alles weer zo uitvergroten wat weer reacties uitlokt die niet nodig zijn.
 • noone jo

  1 week geleden
  En, Julius, ook maar meteen al het vracht- en vliegverkeer stil leggen. Alle problemen -drugstransport en milieuschade- opgelost, toch?
 • Julius Bruins

  1 week geleden
  Tijd voor een algeheel visverbod, nog beter voor de visstand ook. En makkelijk controleerbaar.
 1. Zwembad Urk ontvangt na besmeuren met hakenkruizen bezoekers mét QR-code: ‘Buigen niet voor terreur’
  PREMIUM
  VIDEO
  2

  Zwembad Urk ontvangt na besmeuren met hakenkrui­zen bezoekers mét QR-code: ‘Buigen niet voor terreur’

  ,,We buigen niet voor terreur”, zegt manager Bert Schreuder. Zijn zwembad ‘t Bun op Urk kreeg flinke kritiek op het toegangsbeleid met QR-codes en het gebouw werd zelfs beklad met hakenkruizen en teksten als ‘NSB welkom’. Vanochtend gingen ze na een paar weken weer even open mét het gebruik van QR-codes. De bezoekers - iets minder dan normaal - zijn blij dat ze weer kunnen, maar hebben ook kritiek.
 1. De stem van jongenssopraan Marijn (12) wordt steeds lager, al zingt ‘de Zeeuwse Urker’ nog altijd als een nachtegaal
  PREMIUM

  De stem van jongensso­praan Marijn (12) wordt steeds lager, al zingt ‘de Zeeuwse Urker’ nog altijd als een nachtegaal

  Zijn vorige cd ging als een dolle. De 500 exemplaren die ‘Zeeuwse Urker’ Marijn van der Have (12) voor het goede doel verkocht, gingen als warme broodjes over de toonbank. Nu komt hij opnieuw met een cd voor het goede doel. ‘Tot de storm voorbij is...’, een cd met 18 Nederlandstalige christelijke liederen, wordt waarschijnlijk zijn voorlopig laatste. De jongenssopraan uit Oosterland raakt zijn hoge stem beetje bij beetje kwijt.

Flevoland