Volledig scherm
De auto van docent Ruben van Koningsveld na de 'wraakactie' © Ilka Muller

Ludieke 'wraakactie' op Urkse school: Auto van docent beplakt met spiekbriefjes

De sleutels jatten en daarna de auto van collega Ilka Muller op een andere plek neerzetten, is docent Ruben van Koningsveld van het Berechja College op Urk duur komen te staan. Er werd een wraakactie bedacht en een paar dagen geleden vond de docent Godsdienst zijn eigen auto terug, volgeplakt met spiekbriefjes. 

,,Het plan was om de auto van een andere collega te verplaatsen. Wij halen namelijk wel vaker grappen met elkaar uit", zegt docent Duits Ilka Muller. ,,Tijdens het uithalen van de grap had ik mijn eigen autosleutels op tafel laten liggen en toen heeft Ruben mijn sleutels gepakt."

Ritje maken

De docent Godsdienst ging daarna met een andere collega een ritje door Urk maken in de auto van Muller. ,,Daar hebben we een filmpje van gemaakt en dat hebben we naar haar gestuurd, dus ik was al bang voor een wraakactie", blikt Van Koningsveld terug. 

En die wraakactie kwam er. De dag daarna heeft Muller in haar pauze met collega's en een aantal leerlingen de auto van Van Koningsveld beplakt met spiekbriefjes. In het midden stond het woord 'wraak' geschreven. ,,We hebben dat uurtje pauze goed besteed." Van Koningsveld kon er wel om lachen, al was hij wel een kwartier bezig om alle briefjes te verwijderen. 

Tegenactie 

De docenten halen onderling al zo'n vijf jaar geregeld een grap uit. Ze zeggen daarmee de leerlingen van de school te willen laten zien dat er een goede sfeer heerst. Muller is er zeker van dat er een tegenactie komt van Van Koningsveld. ,,Die komt honderd procent." Hij kan dat al snel bevestigen. ,,Ik heb alle betrokkenen verzekerd ze terug te gaan pakken. De leerlingen melden zich nu al aan om mij te helpen."

 1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

  Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

  De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.
 2. Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk
  PREMIUM
  update + video

  Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk

  Met de overdracht van een landelijk ontwikkeld nieuw grootwatertransportsysteem heeft de brandweer van Veiligheidsregio Flevoland een heuse primeur te pakken. Het is de beloning voor de voortrekkersrol die Flevoland vervulde in het proces. Afgelopen zaterdag droeg Brandweer Nederland via een symbolische sleuteloverdracht het systeem over. Korps Urk gaf meteen een indrukwekkende demonstratie.
 3. Gedeputeerde Hofstra: ‘Strengere stikstofregels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

  Gedeputeer­de Hofstra: ‘Strengere stikstofre­gels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

  Het handhaven van de strengere stikstofregels in Flevoland is in het belang van de hele provincie. Dat stelt gedeputeerde Harold Hofstra, die in tegenstelling tot zijn collega’s in onder meer Overijssel en Gelderland de net afgesproken strengere maatregelen niet introk. ,,Dan zouden we alles op slot zetten, we wilden met deze maatregelen juist de vergunningverlening weer vlot trekken, Flevoland-breed. Zonder die beleidsregels staat alles stil, dat vonden wij onverantwoord en wij hebben een algemeen belang om dat weer op gang te trekken.’’

Flevoland