Volledig scherm
De auto van docent Ruben van Koningsveld na de 'wraakactie' © Ilka Muller

Ludieke 'wraakactie' op Urkse school: Auto van docent beplakt met spiekbriefjes

De sleutels jatten en daarna de auto van collega Ilka Muller op een andere plek neerzetten, is docent Ruben van Koningsveld van het Berechja College op Urk duur komen te staan. Er werd een wraakactie bedacht en een paar dagen geleden vond de docent Godsdienst zijn eigen auto terug, volgeplakt met spiekbriefjes. 

,,Het plan was om de auto van een andere collega te verplaatsen. Wij halen namelijk wel vaker grappen met elkaar uit", zegt docent Duits Ilka Muller. ,,Tijdens het uithalen van de grap had ik mijn eigen autosleutels op tafel laten liggen en toen heeft Ruben mijn sleutels gepakt."

Ritje maken

De docent Godsdienst ging daarna met een andere collega een ritje door Urk maken in de auto van Muller. ,,Daar hebben we een filmpje van gemaakt en dat hebben we naar haar gestuurd, dus ik was al bang voor een wraakactie", blikt Van Koningsveld terug. 

En die wraakactie kwam er. De dag daarna heeft Muller in haar pauze met collega's en een aantal leerlingen de auto van Van Koningsveld beplakt met spiekbriefjes. In het midden stond het woord 'wraak' geschreven. ,,We hebben dat uurtje pauze goed besteed." Van Koningsveld kon er wel om lachen, al was hij wel een kwartier bezig om alle briefjes te verwijderen. 

Tegenactie 

De docenten halen onderling al zo'n vijf jaar geregeld een grap uit. Ze zeggen daarmee de leerlingen van de school te willen laten zien dat er een goede sfeer heerst. Muller is er zeker van dat er een tegenactie komt van Van Koningsveld. ,,Die komt honderd procent." Hij kan dat al snel bevestigen. ,,Ik heb alle betrokkenen verzekerd ze terug te gaan pakken. De leerlingen melden zich nu al aan om mij te helpen."

Flevoland