Michiel van den Berg in het Oogziekenhuis Rotterdam met chirurg Koen van Overdam, die de gentherapie bij hem uitvoerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel van den Berg in het Oogziekenhuis Rotterdam met chirurg Koen van Overdam, die de gentherapie bij hem uitvoerde. © Robert Spiering

Michiel (26) uit Urk in spanning na primeur gentherapie tegen blindheid: ‘Het heeft tijd nodig’

audioDe twee operaties, daar was hij niet zenuwachtig voor. Nee, nu het achter de rug is wordt het pas echt spannend voor Michiel van den Berg (26) uit Urk. Stopt de nieuwe gentherapie die hij als eerste Nederlander onderging de achteruitgang van zijn ogen? En er zelfs misschien voor zorgen dat hij iets beter gaat zien? ,,Over vier weken weet ik hopelijk meer."

 1. De stem van jongenssopraan Marijn (12) wordt steeds lager, al zingt ‘de Zeeuwse Urker’ nog altijd als een nachtegaal
  PREMIUM

  De stem van jongensso­praan Marijn (12) wordt steeds lager, al zingt ‘de Zeeuwse Urker’ nog altijd als een nachtegaal

  Zijn vorige cd ging als een dolle. De 500 exemplaren die ‘Zeeuwse Urker’ Marijn van der Have (12) voor het goede doel verkocht, gingen als warme broodjes over de toonbank. Nu komt hij opnieuw met een cd voor het goede doel. ‘Tot de storm voorbij is...’, een cd met 18 Nederlandstalige christelijke liederen, wordt waarschijnlijk zijn voorlopig laatste. De jongenssopraan uit Oosterland raakt zijn hoge stem beetje bij beetje kwijt.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Flevoland