Onthulling monument 'Levenslicht' (door wethouder Freek Brouwer en Joël Cahen, voormalig directeur van het Joods Cultureel Kwartier) op het plein bij de Bethelkerk op Urk. Het Monument maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen.
Volledig scherm
Onthulling monument 'Levenslicht' (door wethouder Freek Brouwer en Joël Cahen, voormalig directeur van het Joods Cultureel Kwartier) op het plein bij de Bethelkerk op Urk. Het Monument maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. © Foto Freddy Schinkel

Monument Levenslicht nu ook te zien op Urk

Om stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Urk, is vanaf heden tot en met 31 januari het tijdelijke en nationale monument Levenslicht te zien op het plein bij de Bethelkerk. Vrijdagmiddag is het kunstwerk tijdens een bijeenkomst onthuld op Urk, in het bijzijn van wethouder Freek Brouwer en Joël Cahen, voormalig directeur van het Joods Cultureel Kwartier.

Flevoland