In 's-Heerenbroek volgen jongeren onder meer een workshops schilderen.
Volledig scherm
In 's-Heerenbroek volgen jongeren onder meer een workshops schilderen. © ANP

Musicalschool Urk en talentenproject ‘s-Heerenbroek winnen provinciale hoofdprijs Kern met Pit

Een initiatief van de Urker musicalschool Light Up en een talentenproject van een bewonersgroep uit 's-Heerenbroek zijn de grote winnaars geworden van Kern met Pit. Zij krijgen elk 1.500 euro extra voor hun plan en gaan door naar de landelijke finale. 

 1. Burgemeester over verzwegen nevenfunctie SGP-wethouder na drugstransport: ‘Dit is slecht voor Urk’
  PREMIUM

  Burgemees­ter over verzwegen nevenfunc­tie SGP-wethouder na drugstrans­port: ‘Dit is slecht voor Urk’

  Urker burgemeester Ineke Bakker gaat voor het eerst in op de ontstane ophef rond SGP-wethouder Geert Post. Hij verzweeg een nevenfunctie bij het transportbedrijf van zijn zoon, die bij de Kanaaltunnel werd opgepakt met ruim 400 kilo harddrugs in zijn vrachtwagen. Eind september moet het integriteitsonderzoek naar de wethouder zijn afgerond, maar veel meer wil de burgemeester er niet over kwijt.
 2. Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierschalen lopen’’

  Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierscha­len lopen’’

  De Urker SGP-wethouder Geert Post (54) verzweeg voor zijn collega’s in de Urker gemeenteraad dat hij in maart een eigen bedrijf oprichtte. Sinds begin vorig jaar werkt hij ook voor het transportbedrijf van zijn zoon. De zoon werd vorige week opgepakt voor smokkel van drugs. Post mag burgemeester en fractievoorzitters op Urk vanavond uitleggen waarom niet. Heeft de SGP’er nog een politieke toekomst? ,,Het wordt heel erg eierschalen lopen.’’

Flevoland