Balk Shipyard op Urk is overgenomen door een Chinese investeerder. Daardoor komt na 224 jaar een einde aan het van oorsprong Elburger familiebedrijf, waar zevende generatie Daan Balk aan het roer staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Balk Shipyard op Urk is overgenomen door een Chinese investeerder. Daardoor komt na 224 jaar een einde aan het van oorsprong Elburger familiebedrijf, waar zevende generatie Daan Balk aan het roer staat. © Foto Freddy Schinkel

Na 224 jaar verkoopt Daan familiescheepswerf die op Urk superjachten ombouwt aan Chinezen

Na 224 jaar is Balk Shipyard op Urk geen familiebedrijf meer. Een Chinese investeerder heeft het van oorsprong Elburger bedrijf gekocht. Voor eigenaar Daan Balk (53) - ‘zevende generatie’ - een emotionele keuze, maar hij beseft ook: ,,Als kleinduimpje met de reuzen meespeelt, gaat dat een keer fout.”

3 reacties

 • Sasithon Saethoen

  5 maanden geleden
  Gelukkig geen Amerikaanse overname. Due zuigen het leeg en dumpen de rest. Ik denk, Chinezen welkom!
 • H Dekker v/d Werfhorst

  5 maanden geleden
  De Chinezen hebben het onroerend goed, de bedrijven, maar de Europeanen hebben straks het gedevalueerde geld. Dus helemaal niets!
 • wilma aalvanger

  6 maanden geleden
  Jammer, weer een bedrijf in buitenlandse, Chinese handen.
 1. Succesvol Eiland in de Verte na Urk wellicht ook in Emmeloord, Kampen, Steenwijk en Dronten: ‘Voorstelling zorgt voor verbinding’
  PREMIUM

  Succesvol Eiland in de Verte na Urk wellicht ook in Emmeloord, Kampen, Steenwijk en Dronten: ‘Voorstel­ling zorgt voor verbinding’

  Een op de zeven inwoners van Urk genoot de afgelopen dagen van het onder de lovende kritieken bedolven Eiland in de Verte. Dat laat ruimte over, stelt Han Evers, theaterdirecteur van De Meenthe en producent van de muzikale voorstelling, die verhaalt over de aansluiting die het eiland vond bij de polder eromheen. ,,We overwegen binnen te spelen.”
 2. Freddy Schinkel uit IJsselmuiden vat 40 jaar nieuwsfotografie in boek en expositie: een greep uit 350.000 beelden
  PREMIUM

  Freddy Schinkel uit IJsselmui­den vat 40 jaar nieuwsfoto­gra­fie in boek en expositie: een greep uit 350.000 beelden

  Bij ingrijpende nieuwsgebeurtenissen in de regio is zijn lens nooit ver weg. Freddy Schinkel (57) uit IJsselmuiden schoot sinds 1980 zo’n 350.000 beelden. Nu heeft de fotojournalist, ‘hofleverancier’ bij de Stentor, een dwarsdoorsnede van zijn werk gebundeld in een boek en een tentoonstelling. Dit is het verhaal van zijn lange carrière, aan de hand van vijf foto’s.

Flevoland