Geschiedenisleraar Arjan Baarssen wil met leerlingen in gesprek over het incident.
Volledig scherm
PREMIUM
Geschiedenisleraar Arjan Baarssen wil met leerlingen in gesprek over het incident. © Foto Freddy Schinkel

Nazi-rel Urk ook gespreksthema op school: ‘Beter vanuit de rust dan vanuit de hype’

Dat de ‘nazi-rel’ van afgelopen zaterdag op school aan de orde moet komen, staat voor geschiedenisdocent Arjan Baarssen van de Pieter Zandt Scholengemeenschap op Urk als een paal boven water. Maar hoe?

4 reacties

 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Jullie praten het goed. Maar vallen journalisten aan. Halen de meest vreemde acties uit. Steken de GGD teststraat in brand. Rellen met vuurwerk omdat jullie boos zijn. Er is dus wel wat aan de hand in dit dorp. Kijk ook maar Harskamp. Beide dorpen extreem religieus, hoe kan dat
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  @Jan Willemsen, niet zo somber. Er zijn ook andere zgn religieuze omgevingen waar mensen ook van hun God los zijn en dingen uit naam van die God doen die vele malen grotere impact en uitwerking hebben en nauwelijks het daglicht verdragen. Hoewel wat nu weer op Urk gebeurt niet goed is te praten, is dit peanuts, kinderspel en niets meer dan een onbezonnen actie van een stel al dan niet aangeschoten jongemannen. De Urkers kennende lossen zij dit verder zelf wel op.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Het blijft natuurlijk slechts een klein deel van de bevolking Jan Willemsen. Over het algemeen is het prima toeven op Urk!
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  De vraag is, hoe is het mogelijk dat in een zgn religieuze omgeving mensen zo van God los zijn. Is de opvoeding wel voldoende?