Volledig scherm
De Obstacle Challenge op Urk van 2018. © Foto Freddy Schinkel

Obstacle Challenge Urk gaat tóch door: plaatselijk bedrijf is redder in nood

Urk krijgt tóch een vijfde Obstacle Challenge. Drie maanden geleden meldde de organisatie nog dat het stoere sportevenement niet door zou gaan, in de tussentijd heeft zich een reddende engel gemeld. 

Een tekort van 1800 euro op de begroting leek het evenement eerder dit jaar de das om te doen. Na een oproep van de organiserende stichting om met geld over de brug te komen, kwam er nog 200 euro binnen. Veel te weinig en dus leek het gedaan met de Obstacle Challenge. Maar het plaatselijke Sortas Recycling is redder in nood. ,,We kunnen terecht op het terrein van dit bedrijf. Dat scheelt behoorlijk in de kosten’’, zegt voorzitter Jacob Hoekstra van de organisatie. Op zaterdag 31 augustus is het zover. 

Quote

Er is maar een soort kaart verkrijg­baar, dit jaar is geen teamchal­len­ge en het wedstrijd­ele­ment ontbreekt

Jacob Hoekstra, Voorzitter organisatie

Het wordt een bescheiden uitvoering van de ‘challenge’. Er zijn 250 kaarten beschikbaar, vorig jaar waren het er nog 500. In kilometers is het een korter parcours, maar het aantal obstakels blijft gelijk, aldus Hoekstra. ,,Ook er is maar een soort kaart verkrijgbaar, dit jaar is geen teamchallenge en het wedstrijdelement ontbreekt.’’ Dit alles heeft te maken met de korte tijd die de organisatie heeft om de boel op touw te zetten. ,,Wel hebben we nieuwe elementen toegevoegd aan het parcours, we zijn flexibel’’, zegt Hoekstra. 

Fotowedstrijd

Ook nieuw is een fotowedstrijd. Voor mensen die de Obstacle Challende mooi in beeld weten te brengen. Deelname kost 10 euro. Het evenement duurt van 10.00 tot 12.00 uur.     

Flevoland