Volledig scherm
Deelnemers aan de Obstacle Challenge op Urk moesten zaterdag onder meer een zware ketting door het water slepen. © Foto Freddy Schinkel

Obstacle Challenge Urk trekt vooral deelnemers van buiten het dorp

Van de pakweg 115 deelnemers aan de vierde editie van de Obstacle Challenge op Urk komt het merendeel van buiten het vissersdorp. Zeventig procent ongeveer. Mede-organisator Jacob Hoekstra weet wel waarom: ,,Urkers zijn bang om voor eigen publiek af te gaan." 

De Obstacle Challenge is dan ook niet zomaar een leuk loopje op de zaterdagmorgen. ,,Wie het parcours van 4 kilometer voltooit, heeft echt wel wat neergezet. De prestatieteams moeten als het goed is eind van deze week nog spierpijn hebben."

Baldadigheid

Volgend jaar wacht het eerste lustrum. Hoekstra hoopt dat de Obstacle Challenge gestaag kan doorgroeien, maar vooral dat de organisatie meer Urkers weet te verleiden mee te doen. Maar nu is het vizier nog gericht op deze vierde editie. Alles loopt op rolletjes. Hoewel? ,,We hebben een beetje last van kinderen die de linten langs het parcours losmaken. Baldadigheid misschien, of het is vanwege ouders die geen zin hebben om van de fiets af stappen en daarom het lint weg willen hebben."

Flevoland