Volledig scherm
Rellen op Urk © Foto Freddy Schinkel

OM onderzoekt of omstreden NPO1-column over Urk strafbaar is

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland gaat onderzoeken of er in de omstreden column van NPO1 over de situatie op Urk sprake is van strafbare discriminatie. Dit meldt het Openbaar Ministerie op Twitter. 

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk meldde eerder al dat hij overwoog om columniste Elfie Tromp en de publieke omroep aan te klagen. Columniste Elfie Tromp legde in haar column op Radio 1 de schuld van de escalatie in Urk alsnog bij Geert Wilders. Daarnaast zei ze dat ‘de dijken moeten worden doorgestoken.’ Geert Wilders reageerde dat hij het ‘te walgelijk voor woorden’ vond. ,,Nu zijn het niet alleen Urkers en Marokkanen die elkaar belagen, maar gaat iemand van de NPO extra zitten stoken. Dat is ontzettend kwalijk.”

Lees alles over Urk in ons dossier. 

  1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

    Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

    De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.

Flevoland