Volledig scherm
Anderhalve week geleden is aan het Westgat op Urk een handgranaat gevonden bij een bedrijf. © GinoPress B.V.

Onderzoek granaatvondst Urk verloopt moeizaam

Het onderzoek naar de vondst van een handgranaat vorige week bij een bedrijfspand aan het Westgat op Urk verloopt moeizaam. Nog altijd wordt in het duister getast wat de aanleiding was voor de actie. Ook blijft er verwarring over het beoogde slachtoffer.

 ,,Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen”, bevestigt een politiewoordvoerder. Ook de gemeente Urk kan nog niets zeggen over de granaatvondst. Volgens de gemeente zijn ‘er nog geen nieuwe uitslagen van het politieonderzoek bekend’.

Plastic zak

Vorige week maandag werd de politie diep in de nacht getipt over een verdachte oranje plastic zak aan de deur van een bedrijfshal. Het bleek om een handgranaat te gaan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief vervolgens onschadelijk gemaakt en mogelijke sporen veiliggesteld.

Verwarring

Vervolgens ontstond veel verwarring over de plaats van de vondst. Eerst zou Urker ondernemer Gerrit Bakker (33) van zijn bedrijf PetFisch slachtoffer zijn. Al snel liet hij weten dat de politie hem had laten zien dat de granaat was gevonden bij de naburige visverwerker Alami Vis. 

Omdat de politie nooit uitspraken doet over exacte adressen waar een incident plaatsvindt, willen zij dat ook nu niet bevestigen. De eigenaar van Alami Vis, Alami El Hammouchi uit Emmeloord, houdt sinds de vondst zijn kaken stijf op elkaar.  Ook de verhuurder van het pand waar de visverwerker is gevestigd zegt nog altijd niet te weten waar de granaat nou precies is gevonden.

De politie vraagt mensen die meer weten over de vondst van het explosief contact op te nemen.

Flevoland