De rolstoelschommel in het Wilhelminapark op Urk is buiten gebruik nadat een jongen vorige week zijn been heeft gebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
De rolstoelschommel in het Wilhelminapark op Urk is buiten gebruik nadat een jongen vorige week zijn been heeft gebroken. © Wilbert Bijzitter

Ongeluk met 8-jarige jongen in rolstoelschommel op Urk mogelijk veroorzaakt door vandalisme

Een 8-jarige jongen met een beperking heeft vorige week op Urk zijn voet gebroken in een gehandicaptenschommel. De gemeente Urk heeft laten weten dat voor het ongeluk door een onbekende persoon een aantal bouten uit de constructie en het slot van de schommel zijn verwijderd. ,,Heel triest allemaal.”

  1. Nieuwe burgemeester Urk staat voor uitdaging: ‘Ik ontken niet dat er hier een en ander aan de hand is’
    PREMIUM
    Interview

    Nieuwe burgemees­ter Urk staat voor uitdaging: ‘Ik ontken niet dat er hier een en ander aan de hand is’

    De val van SGP-wethouder Geert Post van Urk dwingt het lokale bestuur de integriteitscultuur onder de loep te nemen. Economie-wethouder Post verzweeg voor de gemeente dat hij een bedrijf had opgezet en bijkluste bij het transportbedrijf van zijn van drugssmokkel verdachte zoon. De net aangetreden burgemeester Cees van den Bos (SGP) en gemeentesecretaris Carla Swart hebben ambitie: integer handelen in de genen van de Urker ambtenaren, wethouders en raadsleden krijgen.

Flevoland