De rolstoelschommel in het Wilhelminapark op Urk is buiten gebruik nadat een jongen vorige week zijn been heeft gebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
De rolstoelschommel in het Wilhelminapark op Urk is buiten gebruik nadat een jongen vorige week zijn been heeft gebroken. © Wilbert Bijzitter

Ongeluk met 8-jarige jongen in rolstoelschommel op Urk mogelijk veroorzaakt door vandalisme

Een 8-jarige jongen met een beperking heeft vorige week op Urk zijn voet gebroken in een gehandicaptenschommel. De gemeente Urk heeft laten weten dat voor het ongeluk door een onbekende persoon een aantal bouten uit de constructie en het slot van de schommel zijn verwijderd. ,,Heel triest allemaal.”

 1. Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierschalen lopen’’

  Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierscha­len lopen’’

  De Urker SGP-wethouder Geert Post (54) verzweeg voor zijn collega’s in de Urker gemeenteraad dat hij in maart een eigen bedrijf oprichtte. Sinds begin vorig jaar werkt hij ook voor het transportbedrijf van zijn zoon. De zoon werd vorige week opgepakt voor smokkel van drugs. Post mag burgemeester en fractievoorzitters op Urk vanavond uitleggen waarom niet. Heeft de SGP’er nog een politieke toekomst? ,,Het wordt heel erg eierschalen lopen.’’
 2. Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer
  PREMIUM

  Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer

  De vrachtwagenchauffeur (32) uit Urk die is aangehouden in de haven van het Franse Calais, had 419 kilo harddrugs bij zich. Hij is eigenaar van transportbedrijf JP Trans Urk en zoon van Urker wethouder Geert Post (54). Zijn vader is naast wethouder ook vervoersmanager bij de Urker transporteur. ,,Mijn zoon en ik zijn hier niet bij betrokken”, zegt een geschrokken Geert Post.

Flevoland