Bij het gemeentehuis van Urk, aan de Singel, zijn in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 februari diverse vernielingen gepleegd. Ingeslagen ruiten, kapotte bierflesjes, vuurwerkresten en bandensporen is wat er zondag bij daglicht te zien is.
Volledig scherm
Bij het gemeentehuis van Urk, aan de Singel, zijn in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 februari diverse vernielingen gepleegd. Ingeslagen ruiten, kapotte bierflesjes, vuurwerkresten en bandensporen is wat er zondag bij daglicht te zien is. © GinoPress B.V.

Onrustige nacht op Urk, ruiten gemeentehuis ingegooid, bloemenbakken leeggetrokken

Een nog onbekend aantal mensen heeft afgelopen nacht op Urk aan de Singel bij het gemeentehuis van Urk flink huisgehouden. Meerdere ruiten zijn ingegooid of met brandende voorwerpen bekogeld.

Ook zijn bloemen gerukt uit de bakken die voor de ingang staan van het gemeentehuis. Daarnaast is er met brommers of scooters bandensporen getrokken in het nabijgelegen grasveld. 

Aanleiding onbekend

Of er een specifieke aanleiding voor dit vandalisme is geweest, blijft voorlopig onduidelijk. Politiewoordvoerder Hans Meuleman kan nog niet ingaan op bovenstaande vraag of op de vraag of er mensen zijn aangehouden.  

Er werden kennelijk ook brandende voorwepren tegen de ruiten van het gemeentehuis op Urk gegooid.
Volledig scherm
Er werden kennelijk ook brandende voorwepren tegen de ruiten van het gemeentehuis op Urk gegooid. © GinoPress B.V.
  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland